Wekelijks Internetmagazine - Nieuws, gossip, funfacts en soap - mail redactie - jaar 2, afl. 7, 08-10-99


Welkom! Het bezoekersaantal van de WEEKLY is deze week weer gestegen (108 mensen bekeken onze site), maar (weer) niet zo erg eerlijk. We hebben deze week een soort uithangbord op het net geplaatst, en wel een hele uitzonderlijke: de 8WEEKLY MONA WEBSITE! Deze (op zich lelijke) site stikt van de 8weekly reclames, en het blijkt dat 10 procent van de bezoekers doorklikt naar de weekly. In twee dagen kreeg de MONA (big brother) SITE meer bezoekers als de 8weekly in 4 weken! Wil je ook een blik op ons geweldige succes, klik dan op onze Mona-banners elders in dit blad.
In Xtra een groot artikel over De BANK, die vanaf de achtste verdieping van de Selwerd 1 studentenflat is gegooid... op een argeloze voorbijganger!
Voor de rest een review van BIG DADDY, veel Big Brother en er komt eindelijk wat lijn in Apocalypse! STAY TUNED.


Een 43-jarige vrouw uit Hong Kong heeft ruim 30 duizend gulden betaald voor 430 pillen tegen de 'millenniumbug'! Oplichters hadden haar wijsgemaakt dat het probleem niet van technische, maar van lichamelijke aard was, en hadden haar verteld dat ze de pillen kon doorverkopen.
De burgemeester van het Zuid-Spaanse dorp Lanjaron heeft een verbod tot sterven afgekondigd. Hij raadt iedereen aan bijzonder goed voor zichzelf te zorgen. De reden dat deze maatregel is afgekondigd is het feit dat de begraafplaats van het dorpje vol is. Ik vraag me toch af wat de boete is als je toch doodgaat! Twee jaar Vagevuur?
Een 46-jarige Texaan die al vijftien jaar in de dodencel zit, krijgt een nieuw proces. Dit omdat nu bewezen is dat zijn advocaat tijdens de rechtszaak in slaap is gevallen. De advocaat beweerde alleen zijn ogen gesloten te hebben uit concentratie.
(Bron: De Volkskrant)Geef je op voor onze mailinglist! DOE HET NU!Als de luie levensgenieter Sonny (Adam Sandler)op een goede dag zijn voordeur opendoet, staat er een ventje voor hem. Vijf jaar is het joch. Uit een briefje blijkt dat het een kind is van zijn huisgenoot - die voor langere tijd naar China is vertrokken. Sonny, die zelf eigenlijk nog een kind is, neemt de verzorging op zich.
Dat dit verhaal voor veel grappige situaties kan zorgen, is meteen duidelijk. Sonny laat Frankenstein (Zo wil het jochie genoemd worden) de wijde wereld zien, tegen deuren plassen en stokken voor schaatsende skaters gooien. Hij gebruikt hem zelfs om een meisje te versieren!
Natuurlijk komt na een tijdje uit dat Sonny Frankenstein helemaal niet mag verzorgen, en de sociale dienst duikt op hem. Hij realiseert zich (natuurlijk) dat hij veel van Frankenstein is gaan houden en dat hij hem als kind wil adopteren.
Ondanks dit redelijk voorspelbare verhaaltje is Big Daddy geen vervelende film. Hij is speciaal gemaakt voor verliefde stelletjes die een principiele hekel hebben aan Notting Hill en Runaway Bride. De film laat je met een stevige glimlach achter, waar je je toch wel een tikkie voor schaamt. Want het is wel een meidenfilm natuurlijk.
"Goedemiddag dames en heren, over enkele ogenblikken station Amsterdam Centraal. Na een korte stop zal deze trein doorrijden naar ..."
(stilte)
"Ja we zijn er uit. Deze trein zal doorrijden naar Amsterdam Muiderpoort, Weesp, Almere Muziekwijk, Almere Buiten, Almere Centraal en Lelystad."
(stilte)
"... Maar niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde." (Almere Centraal komt voor Almere Buiten).


Gehoord in de stoptrein van Utrecht CS naar Tiel nadert station Geldermalsen. "Dames en Heren, thans naderen wij station Geldermalsen, deze trein zal verder rijden als intercity richting Tiel en zal niet stoppen op de tussenliggende stations". Algemene paniek in de trein, totdat iemand er achter kwam dat er tussen Geldermalsen en Tiel geen stations meer zijn.Schrijf je in voor onze subleague op www.sportdreams.com/cl en maak kans op vele prijzen! Meedoen kost je slechts vijf minuten!

We gaan deze week weer vrolijk door met onze BIG BROTHER verwijzingen! Een site die ons getipt werd door een attente lezer was die van FISH BROTHER. Deze site doet verslag van een nog nooit eerder vertoond project! Negen vissen met verschillende kenmerken en achtergronden zijn bij elkaar in een viskom gezet, om daar honderd dagen zonder privacy te leven! Ze moeten het doen zonder tv, kranten en radio. En de camera's zien alles! Klik op het FISH BROTHER logo om naar deze baanbrekende pagina te surfen! (Hier links de vis 'bianker'- bianca dus)
Surf ook eens naar onze 8WEEKLY MONA SITE! Binnen enkele dagen hebben al vele honderden mensen de site bezocht! Dat op zich is al een enorme stunt, want zoveel stelt de page niet voor - neem maar eens een kijkje!

Afgelopen week werd een student getroffen door een zware bank terwijl hij zijn studentenflat (Selwerd 1) uit liep. De bak werd vanaf de achtste verdieping geworpen. Niet door mede-studenten, maar door schoonmakers.
Het ANP meldt het volgende: Een 34-jarige argeloze voetganger is dinsdag in de Kornoeljestraat geveld door een bankstel dat van de achtste verdieping van een studentenflat werd gegooid. Een 55-jarige schoonmaker wierp de bank naar beneden. Zijn 35-jarige collega hield beneden de zaak in de gaten. Deze riep luidkeels waarschuwingen die door het slachtoffer niet werden begrepen. De man, afkomstig uit Cameroen, sprak geen Nederlands en liep gewoon door. Door de harde wind viel het bankstel acht meter verder dan werd verondersteld. De man kreeg een deel van de bank op zich.
Door een wonder is de man aan de dood ontsnapt. De bank trof hem niet op het hoofd, maar schampte zijn schouder. Hij kwam vrij met een flinke buil, een pijnlijke rechter schouder en concentratiegebrek.
De twee schoonmakers zijn kapot van het voorval. Een ooggetuige die met de 55-jarige schoonmaker in de lift stond beschreef hem als 'twintig jaar ouder'. Ook volgens flatvoorzitter Stephan van Wijck hebben de mannen moeite om de zaak te verwerken. Van Wijck, die zich bezig houdt met de afhandeling van het ongeluk, heeft voorlopig geen plannen de twee te schorsen of te ontslaan. 'Het zijn goede schoonmakers die een grote fout hebben gemaakt, en donders goed weten dat ze dat hebben gedaan,' zegt hij. 'Door de wind en de buitenlandse bewoner zijn situaties ontstaan waar echt niemand wat aan kon doen.'
Maar is dit wel zo? Zo druk bevolkt is het pleintje voor de Selwerdflat niet. Hoe moeilijk is het om iemand gewoon tegen te houden op het bordes van de flat, waar hij/zij niet geraakt kan worden?
Of er stappen worden genomen richting schoonmakers, of om de veiligheid van de flat te vergroten, is nog niet duidelijk. Van Wijck reageert geirriteerd op de vraag of er kans op herhaling groot is. 'Wat een bullshitvraag, natuurlijk niet.' Doch wie garandeert me dat de meubels me niet om de oren vliegen als ik de flat uitloop? Het bestuur? Van Wijck knikt. 'En de schoonmakers,' zegt hij. Maar concrete maatregelen schijnen er niet genomen te worden.
Wil je reageren op dit stuk, of er je mening over kwijt? Stuur de redactie een emailtje.

Thijs maakte in zijn droom mee hoe de wereld ten onderging in een zee van kometen. Nu hij wakker wordt blijkt hij zelf tussen de puinhopen te liggen. Hij gaat op weg naar het centrum van Groningen, waar zijn vriendin woont.
Deze aflevering is geschreven door Gijs Rademaker

Verdwaasd, geschrokken en half aangekleed dwaalde Thijs nu door de brokstukken van de binnenstad. De A-kerk was volledig weg, de Martinitoren had iets weg van een geknakte gladiool, maar stond nog wel gedeeltelijk overeind. 'Die kerk heeft er al eeuwen opzitten, die krijgt een stomme meteorietenstorm echt niet weg,' dacht Thijs even. Hij bond zijn T-shirt voor zijn gezicht, want de rook maakte ademen erg moeilijk. In de verte zag hij een paar gestalten tussen de overblijfselen van winkels scharrelen, graaiend naar al wat ze maar konden verzamelen. Hij lette er nauwelijks op, pas als hij zijn vriendin gevonden had zou hij verder gaan denken.
Ying Ying schok op uit haar verdoving toen de zware plank boven haar in tween spleet. Een straal geelachtig licht snerpte in haar gezicht. In het tegenlicht was weinig meer te zien dan een zwarte schaduw, maar die krullen herkende ze uit duizenden! Ze was te schor en uitgedroogd om te schreeuwen, dus ze bracht weinig meer uit dan wat gepiep toen ze Thijs om de hals vloog.
Ook Ying Ying mankeerde niets, en aangezien Thijs erg weinig overlevenden had gezien dankte hij iedere God die hij maar kende op zijn blote knien voor het feit dat ze nog gezond waren. Toen de avond viel zaten ze nog steeds bij Yings ingestorte huis. De stad werd spookachtig verlicht door de talloze vuren en gasbranden in de stad. In de verte waren schoten te horen, voor de rest was het doodstil.
De hele verdere dag hadden ze geprobeerd Yings huisgenoten te redden. Verwoed hadden ze in het puin gegraven en planken en huisraad weggesleept, maar het mocht al niet meer baten. Haar huisgenote Femmy vonden ze onder lagen baksteen en beton, slechts herkenbaar aan haar blonde paardenstaart. Toen ze haar ontdekten zijn ze opgehouden met graven de overige huisgenoten als ze al thuis waren lagen meters diep onder het puin.
Die middag ontdekten ze nog wat: ook Ying Ying had gedroomd over de Apocalypse (zoals ze het maar waren gaan noemen). Ze liep net de trap op om een dunschiller te jatten van haar huisgenoten die een verdieping hoger woonden, toen het huis begon te trillen en ze geluiden van enorme inslagen hoorde. Snel liep ze door naar de keuken om daar uit het raam te kijken, en dat was haar redding. Toen het huis inzakte, kreeg ze niet de lagen puin op zich die haar buurvrouw Femmy gedood hadden. Ying Ying kwam vrij met een lichte shock en grote schaafwonden.
Toen ze dit aan Thijs had verteld viel ze in een uitgeputte slaap. Thijs keek naar haar en bedacht hoe ze nu verder moesten. Een enorme vrees bekroop zijn maag de vrees om de mensen wie hij liefhad en van wie hij hield. Leefden zijn ouders nog, en zijn vrienden? Hij besefte dat zijn ouders, die in Nijmegen woonden, onbereikbaar voor hem waren. Maar zijn vrienden kon hij nog proberen uit te graven bij de Turkse aardbeving waren er na dagen nog mensen levens uit het puin gehaald. Hij had het gevoel dat deze ramp immens veel vreselijker en harder had toegeslagen dan welke aardbeving dan ook, maar dat slikte hij weg. Joris, Jaap, Irka, Vasco, Tjytske, en de anderen moesten nog in leven zijn. In elk geval sommigen van hen!
Vlak voordat hij insliep bekeek hij Yings spullen die ze die dag uit het puin hadden gevist. Een paar geblakerde foto's van familie, haar portemonnee, wat dagboeken, kleding en instant mie-pakketten. Hij had er niet eens aan gedacht om zijn eigen spullen en huisgenoten uit te graven. Morgen zouden ze een heleboel mensen proberen te redden en. Langzaam zakte Thijs' hoofd opzij.
WANDELGANGEN APOCALYPSE heeft nu een eigen homepage met alle afleveringen! klik op de banner elders in deze 8WEEKLY.


Opmerkingen, mails of reacties? Mail de redactie. Ook voor het bestellen van oude 8 Weekly afleveringen (fl. 1,-) of het Wandelgangen Boek (alle afl., 7,50).

Blader terug naar de krant van vorige week, en blijf up to date!