Wekelijks Internetmagazine - Nieuws, gossip, funfacts en soap - mail redactie - jaar 2, afl. 4, 16-9-99


Welkom op de vierde 8 WEEKLY van ons nieuwe jaar. Geef toe dat je verbaasd was toen je hier weer kwam! De afgelopen week hebben we hard gewerkt, en voor je ligt de splinternieuwe 8 WEEKLY. Met zelf ontworpen images per onderwerp (zie ons linker frame), doorklik mogelijkheden en een rustiger ontwerp. Het is duidelijk dat de komst van onze art-director André het oppervlak heeft doen schudden in de redaktie. Maar met gunstig resultaat!
Deze week heeft de 8 WEEKLY een exclusief interview met Mr. Domino - alias Robin Weijers. In November wordt er weer een recordpoging domino gelanceerd, en deze week beginnen ze met bouwen. In het artikel - compleet met de echte persfoto - fakes en facts over domino. Ook lichten we tipje van de sluier op wat het dominoparcours betreft! Voor het artikel, zie X-TRA.
We kunnen jullie niets anders wensen dan veel plezier!
Sinds enkele maanden is er de 'gaydar' (waarschijnlijk een combinatie van 'gay' en 'radar') op de markt. Dit is een apparaatje dat men als homo of lesbo in de broekzak kan meedragen, en dat gaat trillen als er een gelijkgezind iemand in de buurt komt. Dit komt omdat het een elektronisch signaal uitzendt. Hartstikke handig natuurlijk, want je weet als homoseksueel meteen waar je aan toe bent!
Doch er is een flinke kink in de kabel gekomen. Het apparaatje trekt namelijk niet alleen de aandacht van de gay-community, maar ook van beesten en auto's. Een Britse gebruiker werd in een park allereerst bestookt door een das op liefdespad. Toen hij daarvoor op de loop ging, werd hij door een bende geïrriteerde eekhoorns bekogeld met noten. Toen hij de beesten van zich afgeslagen had en een parkeerplaats overstak, gingen vervolgens alle autoalarmen af! Dus mocht je ooit een bende eekhoorns tegenkomen die iemand aan het bekogelen is, dan weet je hoe laat het is.
Geef je op voor onze mailinglist! DOE HET NU!

Julia Roberts heeft er weer helemaal zin in! Na hoofdrollen in romantische komedies als 'My best friends wedding' en 'Notting Hill' zet ze de trend nog even voort met 'Runaway Bride'. Ze speelt een bruid, die plankenkoorts heeft op al haar (!) bruiloften. Deze film is ongetwijfeld de meest afgezaagde romantische komedie die je ooit gezien hebt. Dit betekent natuurlijk niet dat je er niet heen zou gaan met je nieuwe vriendin, want dan zijn (zelfs) dat soort films erg leuk. Toch zou ik je dan onderstaande film aanraden, want 'Runaway Bride' krijgt van mij absoluut een diepdroevige onvoldoende.

SLIDING DOORS
Vergeet Runaway Bride! Gwyneth Paltrow laat in deze film zien dat ze haar oscar (Shakespeare in Love) echt verdiend heeft! Ze speelt een dubbelrol, in een romantische komedie die laat zien dat het leven afhangt van kleine toevalligheden. In het begin van de film mist ze de metro, en vanaf dan splitst het verhaal zich. Je ziet wat er gebeurt als ze de metro niet had gemist, en wat er gebeurt omdat ze hem wel mist. Mooie momenten, een intelligent en zelfs spannend script en een prachtige actrice! Topfilm!


"Een vriend van iedereen is een vriend van niemand"
(Octavio Paz

"Terugkijken,daar krijg je maar een stijve nek van"
(Jan Lenferink)


"Men beschuldigt nooit zonder een beetje te liegen"
(Chinees gezegde)
Schrijf je in voor onze subleague op www.sportdreams.com/cl en maak kans op vele prijzen! Meedoen kost je slechts vijf minuten!

Deze week gaat het allerduurste programma dat ooit voor de Nederlandse televisie is gemaakt van start: Big Brother van Veronica. Een stel mensen wordt ruim 100 dagen lang opgesloten in een huis vol camera's. Geen tv, geen kranten, geen radio. Ze zijn volledig afgesloten van de buitenwereld. Hier de link naar de website waar ze live te volgen zijn!
BIG BROTHER

Robin Weijers in de Prins Bernardhal in ZuidlarenVeel mensen herinneren zich nog de Domino D-Day die SBS6 in 1998 uitzond. Het was een van de best bekeken programma's van het afgelopen jaar. Voor de ogen van miljoenen mensen gingen er ruim anderhalf miljoen steentjes om. De grote man achter dit project was Robin Weijers. En de 8WEEKLY heeft een exclusief interview met hem geregeld.

In Zuidlaren, een dorpje net buiten Groningen, bouwt Weijers de komende twee maanden aan een nog groter dominoveld dan Domino D-Day '98. In een anderhalf uur durende uitzending van NET5 en het Duitse RTL zullen er op 5 november (hopelijk) 2,5 miljoen steentjes omrollen. Alhoewel… vorig jaar bleven er 600 duizend stenen staan. 'Dat was veel te veel. Veel dominobouwers gedroegen zich alsof ze aan het bollenpellen waren. Maar dominostenen zetten is geen vakantiebaantje. Dat is serieus werk. Omdat vorig jaar de steentjes slecht gezet waren, bleven er veel te veel staan,' zegt Weijers wat treurig.

Dit jaar is er veel veranderd. Het team is opnieuw gevormd en de bouwers zijn in vier weekenden geselecteerd. Tevens wordt het project nu voorgetekend door 24 tekenaars. Deze week is begonnen met de bouw. Goochelaar Hans Klok heeft de eerste steen gezet. Deze steen zal over twee maanden worden aangetikt door Linda de Mol.

Eigenlijk is deze uitzending voor Weijers nog maar het begin. 'Ik heb een ultieme domino-droom. Domino all over the world. In Nederland, Amerika en Japan staan grote dominovelden opgesteld. In een internationale uitzending, in alledrie de landen, zouden deze velden achter elkaar om moeten gaan,' vertelt hij enthousiast. 'Als de laatste steen in Nederland gevallen is, valt via een satellietverbinding de eerste steen in Amerika.' In Japan zou het project dan eindigen. Wanneer deze droom gaat uitkomen? 'Geen idee,' lacht Weijers. 'Maar promoten doen we altijd.'

Thijs maakte in zijn droom mee hoe de wereld ten onderging in een zee van kometen. Nu hij wakker wordt blijkt hij zelf tussen de puinhopen te liggen. Hij gaat op weg naar het centrum van Groningen, waar zijn vriendin woont. Dit is aflevering 3.

Fietsen was makkelijker gezegd dan gedaan. Niet alleen was Thijs' fiets zwaar gebutst en ratelde zijn achterwiel tegen zijn kettingkast, maar ook was er nauwelijks meer een weg te onderscheiden. De restanten van de oude wegen waren omvergeploegd door duizenden rotsblokken. Afgescheurde stukken asfalt slingerden tussen de half ingestorte huizen en flats. Hier en daar klonk wat gejammer uit de verte. Minstens de helft van de gebouwen stond in brand, wat de stad een verduisterde, grimmige aanblik gaf. Het lukte de zon nauwelijks om tussen de vuile, zwarte wolken door te priemen. Verder was de grond bezaaid met lichamen en afgerukte lichaamsdelen van mens en dier, en bloed en huisraad. Thijs dwong zichzelf niet naar de lijken te kijken. Hij zocht een afleiding bij de huisraad – hele babykamers lagen er op straat. De stapels Suske's en Wiskes, een nintendo en zes geblakerde barbiepoppen vormden een vlijmscherp contrast met de apocalyptische aanblik van de brandende stad.
'Zou dit het nu zijn?' vroeg hij zich somber af. 'De Apocalyps – het begin van het einde der tijden of zoiets. In feite waren de afgelopen uren pure science fiction geweest. Een kometenstorm die de aarde bestookt (van verscheidene kanten nog wel!), dat hadden zelfs Deep Impact en Armageddon niet durven te suggereren! Maar er waren meer vreemde zaken aan de hand. Zoals de temperatuurstijging.' Hij snoof en voelde het zweet in stralen over zijn rug lopen. De lucht was drukkend en vochtig, zoals voor een grote onweersbui. Even keek hij omhoog, maar de hemel was vrijwel verduisterd.
Tien minuten later stond hij wanhopig voor de stadgracht, die de binnenstad van de rest van Groningen scheidde. Voor zover hij kon zien waren alle bruggen volledig vernietigd, evenals de rijen schilderachtige woonboten die er hadden gelegen. In de gracht bevond zich nu een zee van opengebarsten scheepswrakken, huisraad, lijken en wat al niet meer. Messcherp staken sommige wrakken uit het water omhoog. Zwemmen zou hier een riskante gelegenheid worden. Thijs rilde. Aan de overkant, in hartje centrum, woonde zijn vriendinnetje Ying Ying. Even slikte hij, toen begon hij zijn schoenen en broek uit te doen.
Het water was smerig, lauw en zwart. Voorzichtig liet hij zich zakken. Bij nader inzien had hij besloten zijn schoenen aan te laten – onder water zou het wemelen van de scherpe stukken hout en ijzer, en een infectie oplopen was op dit moment vrijwel dodelijk. Vanaf het moment dat hij begon te zwemmen, wist hij dat hij niet alleen was in het water. Er was nog iets, en het was niet ver weg. Maar waarschijnlijk had het hem nog niet opgemerkt… Thijs haalde even diep adem en vergat zijn angstbeeld. Hij moest bij de stenen trappen aan de overkant zien te komen. En wel zo snel mogelijk. Ploeterend en spetterend zette hij zich in beweging – het ging best redelijk, en al snel was hij halverwege. Om zich heen keek hij nauwelijks – dat had hij allang afgeleerd. Toch trok iets ineens zijn blik. In zijn rechterooghoek zag hij dat zich iets losmaakte uit de schaduw van een groot wrak. Met een soepele plons gleed er een glad dierlijk lichaam het water in. Totale paniek maakte zich ineens van Thijs meester. Met een gesmoorde gil spande hij zich tot het uiterste en bereikte toch nog ruim voor het beest de andere oever. Bliksemsnel hees hij zich de koude stenen trap op. Toen draaide hij zich om en staarde in twee gele oogjes. Dat was het enige dat hij zag. Twee gele oogjes op bewegende steeltjes kwamen boven het water uit en keken hem geslepen aan. Als Thijs niet zo bang was had hij misschien wel gelachen. Met een golf en een plons verdween de zwarte schaduw. Maar dit was pas het begin.
Voor de vorige 2 afleveringen van dit verhaal, klik hier.Opmerkingen, mails of reacties? Mail de redactie. Ook voor het bestellen van oude 8 Weekly afleveringen (fl. 1,-) of het Wandelgangen Boek (alle afl., 7,50).

Blader terug naar de krant van vorige week, en blijf up to date!