Wekelijks Internetmagazine - Nieuws, gossip, funfacts en soap - mail redactie - jaar 2, afl. 8, 15-10-99


Welkom! De 8WEEKLY heeft een fantastische week doorgemaakt! Meer dan tweehonderd mensen hebben ons magazine bezocht - weer een verdubbeling van het aantal bezoekers! Vanaf volgende week veranderen we nog eenmaal grondig de layout van onze site - dus schrik niet, volgende week. Maar deze week hebben we genoeg leuks om jullie te vermaken: zoals Blair die Beatrix niet herkende, en een verslag van het concert van TOTO in Nederland (dit in plaats van de film). In Xtra krijgt het verhaal van de vallende bank (vorige week) nog een staartje: wie is hier verantwoordelijk voor? Op de flat laaien de discussies hoog op.
Volgende week presenteren we ons uitgebreide commentaar op THE BLAIR WITCH PROJECT. Plaatjes, links en een stevige mening. Genoeg bullshit, enjoy!
STAY TUNED.


De Britse premier Tony Blair vertelde in Womans Journal hoe hij eens op vreselijke wijze het officiele protocol heeft doorbroken: 'Toen ik nog in de oppositie zat, was ik op een grote internationale conferentie en we hadden een lunchbuffet. Een vrouw, die me vaag bekend voorkwam, vroeg aan me waar ik vandaan kwam. "Ik ben Tony Blair van de Labour Party, antwoordde ik. En u bent?" "Mijn naam is Beatrix en ik kom uit Nederland." - "Beatrix wie?" vroeg ik. "Alleen maar Beatrix" antwoordde ze. "Wat doet u?" vroeg ik beleefd. "Ik ben de koningin". Blair viel bijna flauw van ellende.
Er komt binnenkort een roestvrij stalen pispaaltje op de Nederlandse markt. Het bedrijf Delta Products geeft het kado aan gemeenten en provincies. 'Je weet tegenwoordig niet waar openbare toiletten voor gebruikt worden - junks, of mensen die niet weten waar de knop zit om door te trekken. Dit paaltje is de oplossing', aldus Delta. Dat het beplassen van het ding onder 'wildplassen' valt, moeten de gemeenten volgens Delta maar zelf regelen.
De site van Nederlandse voetbalvandalen die een leger wilden oprichten, om daar tijdens het EK 2000 tegen andere volkslegers mee te vechten, is opgeheven door de provider. Ga maar kijken op http://come.to/dutcharmy.
(Bron: De Volkskrant)Geef je op voor onze mailinglist! DOE HET NU!Door Bjorn Hanssen
Donderdagavond 7 oktober speelde Toto in de Martinihal. Deze al bijna 25 jaar bestaande Amerikaanse band heeft haar sporen in de muziek al lang verdiend. Dit optreden was deel van de Reunion '99 World Tour waarbij ze in ons land alleen nog maar in de Ahoy in Rotterdam (zouden) spelen.
Ik was net zo benieuwd naar het soort mensen dat naar Toto komt, als naar de band zelf. De gemiddelde leeftijd lag rond de dertig. Lager dan ik verwacht had. Je had de mannen met gilletjes die waarschijnlijk een tijdje naar dit concert toegeleefd hebben en de blonde meid die blij met haar schouders mee beweegde. Beiden konden alle teksten, ik natuurlijk ook. Het heeft toch wel iets om liedjes als I'll be over you, I won't hold you back en 99 in koor zodanig mee te brullen dat Lukather alleen nog maar het refrein doet!
De wereldtournee staat in het teken van de hun laatste cd Mindfields en ze begonnen dan ook met een nummer van deze cd. Het concert was behoorlijk 'gelikt': muziek klonk perfect, lichtshow heel goed en niet te druk. Live had ik eigenlijk gehoopt dat er iets 'toegevoegd' zou worden; de cd heb ik namelijk al. Wat ik nog een beetje vond tegenvallen was de merchandising. Je kunt toch wel van een band van het formaat als Toto verwachten dat er een complete warenhuisketen achteraan loopt. Dat viel tegen: ze hadden een poster, een muts, een cap en 5 shirts; alles voor een idioot hoge prijs. Van de mensen die voor Toto een kaartje kopen, zeker voor dat geld, kun je verwachten dat het fans zijn, echte fans en die willen toch zeker wel een aandenken aan het concert van hun idolen, maar niet allemaal voor die prijs.
Half elf was het afgelopen, precies twee uur gespeeld. Aan de ene kant had ik wat meer verwacht, aan de andere kant weet ik wel niet wat ik zou moeten verwachten. Aan Toto's muziek valt tenslotte weinig te verbeteren!

"Vreemdgaan:met een goed been uit het verkeerde bed stappen"
(anoniem)

"I always thought we would be friends forever!" - "Yeah, well, forever got a lot shorter suddenly, didn't it?"
(from 'St. Elmo's Fire')

"Hoe kan je nou rechtlijnig denken in een ronde schedel?"
(Diana Ozon)
Schrijf je in voor onze subleague op www.sportdreams.com/cl en maak kans op vele prijzen! Meedoen kost je slechts vijf minuten!

Deze week tippen we nog even de site die de meeste BIG BROTHER fans al lang hebben bezocht: de site van RUUD (klik op BB-logo). Er staat zelf een wanko-meter op!
Volgende week een uitgebreid verslag van de film THE BLAIR WITCH PROJECT. Deze week kun je alvast een kijkje nemen op de officiele site. Geloof jij in de mythe? Klik op het logo links.
Tenslotte geven we je een link naar een 'lieve' site: die van het kinderboek, wat de Volkskrant samen met tientallen kinderen op het web aan het schrijven is! Hoe vergaat het hun hoofdpersoon, Juf Sjoukje?

Afgelopen week werd een student getroffen door een zware bank terwijl hij zijn studentenflat (Selwerd 1) uit liep. De bak werd vanaf de achtste verdieping geworpen. Gelukkig overleefde de student het, maar het geval heeft natuurlijk wel een staartje. Want er blijven nog veel vragen liggen.

Een anonieme 8Weekly-lezer reageerde op ons bericht: "bladiebla" zei hij. Wij vroegen flatvoorzitter Stephan van Wijck nogmaals hoe de vork in de steel zat. "We hebben nog geen aanklacht binnen gehad van die jongen," zegt hij. "Het bestuur heeft een bos bloemen gestuurd, en de schoonmakers een fruitmand. Zelfs als er een aanklacht zou komen, dan hebben we geen idee hoe zwaar die zou zijn." Moedeloos vervolgt hij: "Er is zo weinig bekend op dit moment. Het is lastig dat we niet weten wat ons nog allemaal boven het hoofd hangt."

Op het internet wordt er verontwaardigd gereageerd op het ongeluk en de afhandeling ervan. "Ik woon zelf op selwerd 3 en ik ben van mening dat de schoonmakers in kwestie die bank nooit van het balkon hadden mogen gooien, daar moeten ze gewoon van afblijven. De schoonmakers hebben toch geen last van die bank. Ik hoop dat de schoonmakers voor geruime tijd geschorst worden," meelt een anonieme lezer aan de redactie. We houden jullie in ieder geval op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je op ons artikel reageren? Wat vind jij van dit ongeluk, en wie heeft er volgens jou de verantwoordelijkheid? Stuur ons een email op redaksie@hotmail.com.

Thijs maakte in zijn droom mee hoe de wereld ten onderging in een zee van kometen. Nu hij wakker wordt blijkt hij zelf tussen de puinhopen te liggen. Hij gaat op weg naar het centrum van Groningen, waar zijn vriendin woont.
Door Pedro Verissimo
Vasco kwam ietwat versuft maar vastbesloten overeind. Zijn horloge deed het nog, dus wist hij dat nu drie dagen voorbij waren gegaan sinds “Het” was gebeurd. Ondertussen was geen Rode-Kruiswerker, EHBO-specialist of traumapsycholoog komen opdagen, dus concludeerde Vasco dat zelfredzaamheid meer dan ooit het motto moest zijn. Hij beklom de puinhoop die ooit Selwerd 1 heette (“Niet dat het hiervoor GEEN puinhoop was!”) en begon te graven naar anderen en eventuele nuttige spulletjes.

Hij glimlachte wrang toen hij na een half uur zijn eerste vondst ophield: “The SAS Survival Pocket”. Ooit gekocht voor de gein, nu zou het voor bittere ernst moeten worden gebruikt. “Alleen, het boekje gaat ervan uit dat je zo lang mogelijk in leven probeert te blijven TOTDAT je gered wordt. Als die NASA-beelden een beetje klopten, zou die redding wel eens nooit kunnen komen.” Toen Vasco erover nadacht, besloot hij zijn plaats van opgraving te verplaatsen naar waar zo ongeveer de keuken moest zijn neergekomen. Keukenmessen, pannen en blikken hadden ongetwijfeld een hogere prioriteit dan boeken of cd’s, en misschien was er iemand in de keuken toen het gebeurde.

Zijn zoektocht werd beloond: met een koekenpan als schep vond Vasco Jaap en Tytske. Zij waren in de keuken toen de meteorieten insloeg, en werden door de twee koelkasten gered van zowel bottenbrekende betonblokken als van honger en dorst: “Het is goed Vasco, dat jij altijd koud water in de koelkast bewaart!” zei Jaap. “Bedankt, maar zonder elektriciteit zal de inhoud niet lang meer goedblijven. Correctie, aan jullie is duidelijk te ruiken dat de inhoud al niet meer goed IS!”

Terwijl Jaap en Vasco zaten te bespreken wat nog te redden viel uit de koelkasten, stond Tytske peinzend om zich heen te kijken. Na drie dagen opgesloten te hebben gezeten met Jaap en met twee ontdooiende koelkasten, was het een genot om weer frisse lucht in te ademen. Maar de lucht was ongewoon warm en het uitzicht toonde een stad van ruines, als een modern Pompei. Behalve dat het veel warmer leek te zijn geworden, was het ook erg vochtig, en de lucht was bezwangerd van luchtjes die Tyske zich alleen kon herinneren van bezoekjes aan Burger’s Bush of zoiets dergelijks. De stoeptegels begonnen te verdwijnen onder een groen tapijt en varenachtige planten schoten op tussen de brokken muurresten. “Een nieuw tijdperk is aangebroken,” dacht ze bij zichzelf, “en misschien zijn wij mensen er helemaal niet welkom. Misschien zijn wij een laatste generatie.”
WANDELGANGEN APOCALYPSE heeft nu een eigen homepage met alle afleveringen! klik op de banner elders in deze 8WEEKLY.


Opmerkingen, mails of reacties? Mail de redactie. Ook voor het bestellen van oude 8 Weekly afleveringen (fl. 1,-) of het Wandelgangen Boek (alle afl., 7,50).

Blader terug naar de krant van vorige week, en blijf up to date!