De voorrondes van het beroemdste tv-spelletje van Nederland zijn weer van start gegaan. Maar behalve Francois Boulanger stond ook de 8WEEKLY in de aanslag! Onze vliegende reporters Linda Reinders en Martijn Mandey deden een poging om in de uitzending te komen. Hier volgt hun verslag.
Door speciaal verslaggever Linda Reinders
"Daar zaten we dan zenuwachtig nog snel een sigaret te roken in Motel Breukelen. Tussen vijftig andere Lingo-koppels. Na een drankje werden we een grote congreszaal binnengeroepen: het spel kon beginnen.
Er werd een korte rede gehouden over hoe de middag er uit zou zien. Deze was verdeeld in rondes. De eerste ronde bestond uit individuele tests. Iedereen kreeg een boekje met tien a-4tjes uitgedeeld, waar per pagina vier lingo-opgaven stonden. Voor elk kantje werd twee minuten de tijd gegeven... zucht! Toen ik tijdens een opgave wat vertraagde werd ik door een ouwe VARA-tang zelfs op mijn vingers getikt! Ik moest wel op tijd de bladzijde omslaan!

Na de individuele tests zouden er al zo'n dertig koppels afvallen. De nummers van de koppels die door mochten werden langzaam opgenoemd... en als laatste (echt!) werd ons nummer genoemd. We waren door!
Dat wil zeggen, naar ronde twee. Nu kwam het er echt op aan, want er werd nu een lingo-woord gespeeld achter een officiele Lingo-desk, met echte ballen (wel goed naast je oor houden, een selectiepunt!), en echte Lingo-geluiden. We kwamen erachter dat je met veel punten rekening moet houden: de bal met het nummer naar voren naast je oor, minstens drie keer graaien in de ballenbak en geen "ij" uitspreken maar "lange ij". Een introductiegesprekje werd tenslotte ook nog afgenomen, waarschijnlijk om je zenuwen te testen...zucht!

Nadat iedereen voor het eerst echt Lingo had gespeeld, konden we weer gaan. Ons werd verteld dat we een brief toegestuurd zouden krijgen of we ook voor deze tweede ronde zouden zijn geslaagd. natuurlijk verlieten we het gebouw niet zonder de hand te hebben geschud van Frans Bakker (Boulanger), die tegen het einde van de Lingo-spelletjes binnen kwam. Al met al zijn we toch weer een ervaring rijker. Of we door zijn naar het ECHTE Lingo, hoor je binnenkort in de 8WEEKLY!"
Heb jij iets leuks beleefd? Mail het ons! en kom zelf in de 8WEEKLY!