Midden op de oceaan is een klein groepje wetenschappers bezig met een nobel doel: het vinden van een medicijn tegen de ziekte Alzheimer. Hievoor hebben ze eiwit uit de hersenen van haaien nodig. De hersenen van deze beesten worden door de wetenschappers sterk vergroot, zodat ze meer eiwit kunnen leveren. Helaas worden de beesten er ook sneller en slimmer door. dat is geen probleem... zolang ze maar niet in opstand komen. En dat doen ze nu net wel.

Deep Blue Sea lijkt in een aantal punten sterk op Jurassic Park. De mens rotzooit met de natuur en schept beesten, die er eigenlijk niet behoren te zijn. Deze monsters breken uit hun hekken en maken het de onderzoekers erg lastig. Dat is nog erg zwak uitgedrukt: van de groep van zeven blijven er slechts enkele over.

Natuurlijk is Deep Blue Sea niet zo goed als Jurrassic Park. Daarvoor is het concept te afgezaagd, is de cast te mager en het budget te klein. Toch weet de film een aantal keren gevaarlijk goed uit de hoek te komen - de reuzenhaaien vallen soms aan als zelfs de grootste scepticus het niet verwacht. Ze zijn grafisch ook prima weergegeven - volgens een deskundige reageren en bewegen ze erg natuurlijk, net zoals gewone haaien.

Bij tijden is de film erg voorspelbaar. Zo kun je van te voren makkelijk aangeven wie van het gezelschap 'naar de haaien gaat'. En zoals in iedere actiefilm zijn er wel wat erg veel toevalligheden in het spel. Een storm, een neerstortende helikopter, het bezoek van een hoge zakenman en de onmogelijke oplossingen die de crewleden tegen hun vijanden verzinnen. Tussen alle ellende is de beste rol in het gezelschap die van LL Cool J - hoewel je je kunt afvragen of hij wel een ander type rol aan kan dan deze narrenrol van 'laboratoriumkok' (met een papegaai op zijn schouder!).

De conclusie? Een echte actiefilm. Zoek je wat lekkere spanning, bloederige effecten en lollige grappen, afgewisseld met Jurassic Park-muziek en haaie-special-effecten? Dan is Deep Blue Sea echt iets voor jou!
Heb jij iets leuks beleefd? Mail het ons! en kom zelf in de 8WEEKLY!