Hieronder volgt van elke persoon een korte beschrijving - er wordt veel aan je fantasie overgelaten! Een belangrijke noot is dat vrijwel al deze personen in het echte leven bestaan - onder een iets andere naam. De karaktertrekken kloppen ongeveer met die van de 'echte' studenten, maar zijn wel wat overdreven.
Jaap is een van de oudste studenten. Hij heeft een tenger, ernstig voorkomen, donkerblond haar en staalblauwe ogen. Hij fungeerde als de godfather van de oude studentengang, en in de vriendenclub die is ontstaan nadat de gang uiteenviel bleef hij deze rol spelen. Als iemand ergens mee zit, gaat hij of zij bij Jaap praten. Hij hecht ook veel aan vriendschappen en zou voor zijn vrienden letterlijk door het vuur gaan. Hopelijk gaat deze liefde niet te ver.

Sjoerd is met Jaap de oudste van de groep. Dit maakt hem waarschijnlijk ook zo rustig – het lijkt alsof hij na zes jaar studie (econometrie) alles al heeft meegemaakt. Zijn humor is zo gortdroog dat je zijn grappen pas na enkele minuten begrijpt – en dan is Sjoerd al verdwenen. De Nijmegenaar is gedegen gebouwd, heeft kort donker haar en ondoorgrondelijke bruine ogen.

Thijs is een student van de jongere lichting. Met zijn tengere voorkomen en zijn rode krullen is hij een opvallende verschijning. Hij heeft een ontzettend grote mond en omdat kracht bij te zetten is hij naast geschiedenis ook journalistiek gaan studeren. Hoewel hij het nauwelijks laat merken is Thijs nogal een piekeraar – en daarbij heeft hij de vermoeiende drang om alles vast te leggen voor het nageslacht. Hij heeft een Chinese vriendin, Ying Ying.

Joris is van dezelfde lichting als Thijs, maar daar houden de overeenkomsten op. Toch zijn de twee dikke vrienden. Joris is donkerblond, groot gebouwd en de kalmte zelf. Hij relativeert alles wat hij maar tegen komt – behalve zijn Duitse vriendin Irka. Hij studeert Sociale Geografie en stort zich op het technische deel van de studie. Zijn ideale avond? Lekker tv kijken met 't vrouwtje.

Vasco is zowel Portugees als Nederlands. Onder zijn immer keurig gekamde haardos kijken meestal twee bruine ogen grijzend de wereld in. Vasco heeft echter ook zijn piekerperioden. Op die momenten staan de oogjes dof en is zijn anders grootse humor zo zwart als gal. Vasco studeert scheikunde en is de wizzkid van de groep – het is soms irritant hoeveel hij weet! Zijn alle Portugezen zo slim?

Het lijkt alsofBoy maar aan één ding denkt: Sex. Hij kan binnen enkele seconden een link leggen tussen een tandenborstel, koekenpan, boterham, of wat dan ook, en sex. Voor de rest een gemoedelijke student met veel rustige humor. Gevoelig is hij wel voor grappen over zijn opkruipende haargrens. Boy heeft een vriendin die hij alleen in de weekenden zien, maar die hij zeer trouw is. Er zit meer onder het schermpje van de sex! Boy studeert een studie met een hele moeilijke naam.

Kees is echt een geval apart. Met zijn blonde krullen, Groningse accent en hinnikende lach is hij de grappenmaker van de groep. Zijn gedrag is vaak naief of ondoordacht, en dat zorgt nogal eens voor grappige situaties! De geschiedenisstudent heeft een aantal grote passies: de Beatles, zijn vriendin Kleffie en het leger. Zowel zijn grootvader als zijn opa en vader zaten eerder in het leger – misschien treedt Kees ook nog wel toe!

Marcia komt uit Spanje en praat moelijk Nederlands. Ze is een stoere tante. Haar bruine ogen staan altijd woest, en haar grote zwarte krullenbos is moeilijk te ontwijken. Marcia wordt zelden gezien zonder de brde glimlach op haar gezicht, maar als die eens verdwenen is, hoedt je dan! Begin nooit over de Spaans-Nederlandse oorlog tegen haar, want dan ben je verloren!

Tjytske studeert psychologie, maar ondertussen wil ze een heks worden. Een goedaardige, wel te verstaan. Haar lievelingsboek is niet voor niets Mists of Avalon! Deze Friese mag dan wat verlegen voorkomen, ze blijkt altijd daadkrachtiger dan eerst wordt gedacht. Zo heeft ze nog nooit een verjaardag vergeten!

De DuitseIrka is al een jaar de vriendin van Joris. In het openbaar schelden de twee aandoenlijk veel op elkaar, om elkaar dan hartstochtelijk in de haren te vliegen. Irka heeft heldere blauwe kijkers, die veel ontschuldiger lijken dan ze is! Irka heeft zich de Nederlandse taal razendsnel machtig gemaakt, waardoor haar vrienden nu niet meer over haar kunnen roddelen waar ze bij is.

Ying Ying is een stille Chinese. Alleen haar vrienden kunnen haar doorgronden. Ze is al twee jaar de vrienden van Thijs, en trekt hoofdzakelijk op met Joris, Irka en Vasco. Ook zij studeert Psychologie, en ze basketbalt fanatiek. Ze zal een van haar grootste passies nu moeten missen, want aangezien alle bioscopen plat liggen is er geen film meer te zien.

Milo is de computernerd van de familie. Op zijn kamer (die nu verwoest is) stonden wel drie computers de hele dag aan. Als door een wonder heeft ook hij de ramp overleefd, terwijl hij eigenlijk geen deel uitmaakt van de vriendengroep. Hij is echter gewond, en het is niet zeker hoe lang hij nog zal leven zonder medicijnen.

Stefano was de leider van de studentenflat, en ook hij kwam onder het puin vandaan. Deze stevige jongeman worstelde jarenlang met zijn imago, doch dit lijkt onder zijn flatvoorzitterschap wel wat te hoog zijn gegroeid. Met de teloorgang van de flat is ook hij wellicht wat meer down-to-earth.
Designed by G. Rademaker 1999